Ervaringen van deelnemers en coordinatoren

Piet Luijkx, Coördinator buurtbemiddeling Halderberge en Moerdijk

De cursus zit informatief goed in elkaar en wordt met een aanstekelijk enthousiasme gebracht. Niet alleen zinvol voor buurtbemiddelaars maar ook voor mensen die geïnteresseerd zijn hun algemene coaching vaardigheden verder te ontwikkelen

Matthijs van der Mey, Coördinator Buurtbemiddeling Bergen op Zoom

Het is merkbaar dat de trainer goed thuis is in de lesstof door goede achtergrondinformatie en voorbeelden te noemen. De trainingsgroep bestaat uit personen met een variërende achtergrond en ervaring. De trainer weet hier op in te spelen zodat het voor iedereen duidelijk en interessant blijft. Door de interactieve opzet van de training blijven de deelnemers alert en gemotiveerd om deel te nemen. Er wordt gewerkt aan opdrachten die in groepsverband worden uitgevoerd waardoor deelnemers onderlinge kennis met elkaar kunnen delen. De deelnemers krijgen relevante informatie die zij kunnen gebruiken tijdens hun gesprekken voor Buurtbemiddeling.

Anoek Beekhuizen, Coordinator buurtbemiddeling Breda

Ik (en onze bemiddelaars) vond de training super. Het is duidelijk dat je erg veel ervaring meebrengt en ook belangrijk; hele recente ervaring. Je staat er nog met beide benen in. Dat maakt de aansluiting met de bemiddelaars nog beter. Sowieso vind ik dat je mooi de verbinding met de vrijwilligers zoekt en goed bij ze aansluit. Ik ken je als een energiek persoon en in deze training weet je jouw energie mooi in te zetten en daarmee de bemiddelaars te enthousiasmeren.

Ook inhoudelijk vond ik het erg leerzaam en mooi aansluiten bij de behoefte die er bij de bemiddelaars ligt. Een mooie verdiepingstraining die ik iedereen aan zou willen raden!

Karin van Meel, Coördinator Buurtbemiddeling Oosterhout, Geertruidenberg en Altena

Pascal is een energieke en enthousiaste trainer met een gezonde dosis humor. Ze laat de deelnemers landen in het hier en nu en ze laat ze op een intuïtieve wijze uitgaan van de eigen kracht. Door haar coaching opleidingen en ruime ervaring in coaching én Buurtbemiddeling heeft ze een goede kennis van zaken en heeft ze methodieken en theorie paraat. Een aanrader!

Frank Willemsen, Coordinator Buurtbemiddeling Roosendaal

De training “haal meer uit de intakes” is door de bemiddelaars als zeer positief, leerzaam en bruikbaar voor bemiddeling ervaren. Door hen worden vaak de interactie met cursisten, de balans tussen oefeningen en theorie en zelfreflectie genoemd. Wat ook regelmatig terugkomt en bijzonder heeft aangesproken zijn de “levels in luisteren”. Niet vreemd dat de training door hen als een zeer waardevolle wordt gezien.